Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Clarion Hotels Filmjölkslimpa

Clarion Hotels Filmjölkslimpa: Recept & Hemligheter!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Koktid: 1 hour 30 minutes
  • Total tid: 1 hour 40 minutes
  • Utbyte: 1 limpa 1x
  • Kategori: Bröd
  • Metod: Ugnsbakat
  • Kök: Svensk

Beskrivning

Clarion Hotels filmjölkslimpa – saftig, enkel och smakrik! Lär dig hur du bakar den perfekta limpan med detta recept. Klicka och inspireras!


Ingredienser

Skala
  • 3 dl vetemjöl  
  • 1 dl russin  
  • 2 dl vetekross  
  • 5 dl filmjölk  
  • 1 msk bikarbonat  
  • 11.5 tsk salt  
  • 0,5 dl solrosfrön  
  • 2 dl rågkross 

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150°C.  
  2. Blanda rågkross, vetekross, vetemjöl, russin, solrosfrön, bikarbonat och salt i en bunke.  
  3. Häll i filmjölken och rör ihop till en kladdig deg.  
  4. Smörj en brödform och fyll den med degen.  
  5. Grädda längst ner i ugnen i cirka 90 minuter.  
  6. Låt limpan svalna helt innan du skivar den.  


Näring

  • Serveringsstorlek: 1 skiva
  • Kalorier: 180 kcal
  • Socker: 5 g
  • Natrium: 300 mg
  • Fett: 4 g
  • Kolhydrater: 32 g
  • Fiber: 3 g
  • Protein: 5 g
  • Kolesterol: 0 mg