Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfile i chutneysås

Fläskfilé i chutneysås: Krämigt & smakrikt recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Koktid: 25 min
  • Total tid: 35 min
  • Utbyte: 4 portioner 1x
  • Kategori: Huvudrätt
  • Metod: Ugnsbakad
  • Kök: Svensk

Beskrivning

 

Upptäck hur du lagar fläskfilé i chutneysås på bästa sätt! En ljuvligt krämig och smakrik rätt som passar både till vardag och fest.


Ingredienser

Skala
  • 1 stor putsad fläskfilé
  • Smör för stekning
  • Salt och peppar

Mangosås:

  • 2 dl creme fraiche
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2.5 msk mangochutney
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk chilisås
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk paprikapulver
  • 68 körsbärstomater
  • 2 dl riven ost

Instruktioner

– Sätt ugnen på 225 grader.

– Skär fläskfilén i medaljonger och bryn dem i smör tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsform.

– Blanda creme fraiche, grädde, mangochutney, soja, chilisås, sambal oelek och paprikapulver i en kastrull. Värm försiktigt tills såsen sjuder. Justera styrkan med mer sambal oelek om önskat.

– Häll såsen över fläskfilén, fördela körsbärstomater och strö över riven ost.

– Gratinera i ugnen i 15-20 minuter tills osten smält och fläskfilén är genomstekt.



Näring

  • Serveringsstorlek: 1 portion
  • Kalorier: 450 kcal
  • Socker: 6 g
  • Natrium: 600 mg
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 10 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 35 g
  • Kolesterol: 110 mg