Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Fläskfilégryta med Rosépeppar

Fläskfilégryta med Rosépeppar: Krämigt & Enkel Recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Koktid: 20 min
  • Total tid: 30 min
  • Utbyte: 4 portioner 1x
  • Kategori: Huvudrätt
  • Metod: Gryta
  • Kök: Svensk

Beskrivning

 

Laga en mustig fläskfilégryta med rosépeppar på under 30 min! Perfekt balanserad smak och krämig konsistens. Se receptet och prova idag!


Ingredienser

Skala
  • 2 fläskfiléer, à ca 500 g
  • 1 msk rosépeppar, grovkrossad
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk svartvinbärsgelé
  • 2 msk koncentrerad oxfond
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 200 g philadelphiaost
  • smör
  • salt och peppar

Garnering:

  • färsk timjan
  • rosépeppar, stött

Instruktioner

  • Putsa fläskfiléerna och skär dem i tunna skivor.
  • Hetta upp en stekpanna eller gryta med smör och bryn köttet på båda sidor tills det får fin färg.
  • Vispa ihop philadelphiaost, grädde, fond, soja, sambal oelek och rosépeppar i en kastrull.
  • Koka upp blandningen och häll den över köttet i pannan.
  • Låt grytan sjuda på svag värme några minuter tills köttet är genomkokt.
  • Smaka av med svartvinbärsgelé, salt och peppar.
  • Garnera med rosépeppar och timjan.
  • Servera med kokt potatis eller pasta och grönsaker, exempelvis sparris.


Näring

  • Serveringsstorlek: 1 portion
  • Kalorier: 550 kcal
  • Socker: 3 g
  • Natrium: 800 mg
  • Fett: 3 g
  • Kolhydrater: 8 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 42 g
  • Kolesterol: 120 mg