Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Raggmunk

Raggmunk: Klassiskt Recept & Stekt Till Perfektion!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Koktid: 20 min
  • Total tid: 30 min
  • Utbyte: 4 portioner 1x
  • Kategori: Huvudrätt
  • Metod: Stekning
  • Kök: Svensk

Beskrivning

 

Upptäck hur du gör raggmunk perfekt frasig! Enkel steg-för-steg-guide med tips för bästa smak. Servera med fläsk & lingon – en svensk klassiker!


Ingredienser

Skala
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 kg potatis (skalad)
  • 2 ägg

Instruktioner

1. Skala potatisen och riv den grovt. Krama ur vätskan genom ett durkslag.

2. Vispa ihop ägg, mjöl, mjölk, salt och svartpeppar i en bunke tills smeten är slät.

3. Vänd ner den rivna potatisen i smeten och blanda väl.

4. Hetta upp en stekpanna och smält en klick smör eller olja.

5. Klicka ut smeten och platta till varje raggmunk tunt.

6. Stek på medelvärme tills den blir gyllenbrun, vänd och stek andra sidan.

7. Servera med lingonsylt, stekt fläsk eller andra tillbehör efter smak.



Näring

  • Serveringsstorlek: 1 portion
  • Kalorier: 350 kcal
  • Socker: 3 g
  • Natrium: 800 mg
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 45 g
  • Fiber: 5 g
  • Protein: 12 g
  • Kolesterol: 100 mg