Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Silviasockerkaka

Silviasockerkaka: Saftig & Enkel Klassiker

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Koktid: 30 min
  • Total tid: 40 min
  • Utbyte: 8-10 bitar 1x
  • Kategori: Bakverk
  • Metod: Ugnsbakad
  • Kök: Svensk

Beskrivning

Baka en ljuvligt god Silviasockerkaka med krämig glasyr. En enkel och saftig kaka som imponerar vid varje fika! Se receptet här.


Ingredienser

Skala
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk

silviaglasyr:

  • 90 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 äggula
  • riven kokos

Instruktioner

  • Värm ugnen till 175° och smörj en sockerkaksform.
  • Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker, vänd försiktigt ner i smeten.
  • Smält smöret, blanda det med mjölken och rör ner i smeten tills den är jämn.
  • Häll smeten i formen och grädda i cirka 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.
  • Låt kakan svalna helt innan glasyren hälls på.

silviaglasyr:

  • Smält smöret i en kastrull och rör ner sockret.
  • Låt sockret smälta på medelvärme, ta sedan av från plattan.
  • Rör ner äggulan och vaniljsockret.
  • Häll glasyren över den avsvalnade kakan och strö över riven kokos.


Näring

  • Serveringsstorlek: 1 bit
  • Kalorier: 250 kcal
  • Socker: 20 g
  • Natrium: 50 mg
  • Fett: 12 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fiber: 1 g
  • Protein: 4 g
  • Kolesterol: 60 mg