Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Varm smörgåstårta med rökt skinka Recept

Varm smörgåstårta med rökt skinka Recept

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 15 minuter
  • Koktid: 20 minuter
  • Total tid: 35 minuter
  • Utbyte: 4-6 1x
  • Kategori: Huvudrätt
  • Metod: Ugnsbakad
  • Kök: Svenskt

Beskrivning

Gör middagen oförglömlig med min varma rökta skinka smörgåstårta. Perfekt för en fest eller en mysig kväll. Se receptet här!


Ingredienser

Skala
  • 1 burk små champinjoner
  • 300 g rökt skinka, tunt strimlad
  • 1 purjolök
  • svartpeppar
  • 4,5 dl crème fraîche
  • smör till stekning

Topping:

  • oregano
  • riven ost
  • tomater (valfritt)

Instruktioner

– Sätt ugnen på 200 grader.

– Hacka purjolöken och skär champinjonerna i skivor.

– Stek purjolöken i smör tills den mjuknar. Ta bort från värmen och blanda ner champinjoner, crème fraîche och svartpeppar.

– Lägg två brödskivor i en cirkel på en bakplåt.

– Bred ut hälften av fyllningen och hälften av skinkan på bröden.

– Upprepa med ytterligare ett lager bröd, fyllning och skinka.

– Lägg på ett sista lager bröd, bred på smör och strö över ost.

– Toppa med oregano och eventuellt tomater.

– Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter tills osten fått fin färg.


Anteckningar:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka purjolöken och skär champinjonerna i skivor.
  • Stek purjolöken i smör tills den mjuknar. Ta bort från värmen och blanda ner champinjoner, crème fraîche och svartpeppar.
  • Lägg två brödskivor i en cirkel på en bakplåt.
  • Bred ut hälften av fyllningen och hälften av skinkan på bröden.
  • Upprepa med ytterligare ett lager bröd, fyllning och skinka.
  • Lägg på ett sista lager bröd, bred på smör och strö över ost.
  • Toppa med oregano och eventuellt tomater.
  • Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter tills osten fått fin färg.

Näring

  • Serveringsstorlek: 1 portion
  • Kalorier: 350–450 kcal
  • Socker: 3g
  • Natrium: 800mg
  • Fett: 25g
  • Kolhydrater: 30g
  • Fiber: 2g
  • Protein: 18g
  • Kolesterol: 60mg