Snickersmuffins med jordnötter & mjölkchoklad: så goda!

Snickersmuffins med jordnötter

Älskar det? Dela det!

Att göra snickersmuffins med jordnötter är ett av mina absoluta favoritrecept när jag vill bjuda på något riktigt gott som imponerar – men som ändå är superenkelt att göra. Den här versionen är krämig, chokladig och har en härlig sälta från jordnötterna. En riktig favorit både för barn och vuxna.

Vad är snickersmuffins med jordnötter?

Snickersmuffins med jordnötter är en modern twist på den klassiska snickerskakan. Istället för att skära upp bitar gör jag dem i portionsformar, vilket gör serveringen både snyggare och smidigare. Kombinationen av jordnötssmör, mjölkchoklad och rispuffar ger en oemotståndlig textur – krispigt, segt och chokladigt på samma gång. Visste du att den första kommersiella Snickers-chokladen lanserades redan 1930 i USA?

Ingredienser

Bas:

IngrediensMängd
Ljus sirap1 dl
Strösocker½ dl
Grädde1 dl
Rostade och salta jordnötter1 dl
Rice krispies / rispuffar5 dl
Salt1 nypa
Jordnötssmör med bitar300 g

Topping:

IngrediensMängd
Mjölkchoklad150 g
Rostade och salta jordnötter1 dl
HavssaltEfter smak

Steg för steg

  1. Hacka jordnötterna till muffinsen grovt och rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.
  2. Tryck ut smeten i små aluminiumformar.
  3. Smält chokladen över vattenbad och fördela över muffinsen.
  4. Hacka jordnötterna grovt och strö över tillsammans med havssalt.
  5. Låt stelna i kylskåp i ca 1 timme.
Snickersmuffins med jordnötter
Snickersmuffins med jordnötter | koktips.se

Mina bästa tips

För att få riktigt goda snickersmuffins med jordnötter har jag lärt mig några knep genom åren. För det första: använd alltid jordnötssmör med bitar – det ger extra tuggmotstånd och smak. Tänk också på att inte koka sirapsblandningen för länge, då blir konsistensen för hård. Ett vanligt misstag är att tillsätta chokladen innan muffinsen hunnit svalna – då smälter allt samman och får ingen snygg yta.

Så serverar jag mina snickersmuffins med jordnötter

Snickersmuffins med jordnötter är perfekta att servera till fikat, på kalas eller som ett sött inslag på buffébordet. Jag lägger dem ofta på ett vackert fat med lite extra hackade jordnötter runt omkring för dekoration. De passar också utmärkt ihop med en kopp kaffe, ett glas kall mjölk eller till och med ett glas dessertvin för vuxna gäster. Vill du göra dem extra fina kan du toppa varje muffin med en hel jordnöt i mitten.

Här är några recept du kanske också gillar

Muffins med chokladgömma: Lyxigt barnsligt gott med en krämig chokladöverraskning i mitten.

Kolamums – sega, söta godsaker: Perfekta till fikat med smak av kola och choklad.

Notchokladrutor – segmjuka rutor med krispig twist: En chokladdröm för både stora och små.

Chokladbollsgrottor – barnens nya favoritkaka: Mjuka kakor fyllda med chokladbollssmet – oemotståndliga!

Snickersmuffins med jordnötter
Snickersmuffins med jordnötter | koktips.se

Förvaring och uppvärmning

Om du får några muffins över – vilket är ovanligt hemma hos mig – så håller de sig fräscha i upp till fem dagar i kylskåp. Förvara dem i en lufttät burk så att de inte torkar ut. När jag vill njuta av dem igen brukar jag låta dem stå framme i rumstemperatur i cirka 15 minuter innan servering. Det gör att chokladen mjuknar något och smaken kommer fram bättre.

Har du testat mina snickersmuffins med jordnötter? Dela gärna med dig av resultatet i kommentarerna!

Vanliga frågor (FAQ)

Kan jag göra snickersmuffins med jordnötter utan rispuffar?

Ja, du kan byta ut rispuffarna mot cornflakes eller glutenfria flingor med liknande krispighet.

Vad är det bästa sättet att förvara snickersmuffins med jordnötter?

Förvara dem i en lufttät burk i kylskåp – de håller sig goda i upp till fem dagar.

Kan jag använda slätt jordnötssmör istället för med bitar?

Det går, men jag rekommenderar jordnötssmör med bitar för bästa textur och smak.

Hur länge håller snickersmuffins med jordnötter i kylskåpet?

Upp till fem dagar om de förvaras rätt – svalt och tätt förslutna.

Kan jag förbereda snickersmuffins med jordnötter i förväg?

Absolut, de kan göras dagen innan servering. Förvara i kylskåp tills de ska ätas.

Skriva ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Snickersmuffins med jordnötter

Snickersmuffins med jordnötter & mjölkchoklad: så goda!

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star Inga recensioner
  • Författare: Sara Lindberg
  • Förberedelsetid: 10 min
  • Koktid: 10 min
  • Total tid: 1 hour (inkl. kylning)
  • Utbyte: 12 muffins 1x
  • Kategori: Bakverk
  • Metod: Ingen ugn
  • Kök: Svensk

Beskrivning

Snickersmuffins med jordnötter och mjölkchoklad – saftiga, sötsalta och chokladiga muffins som imponerar vid varje fika eller kalas.


Ingredienser

Skala
  • 1 dl ljus sirap
  • ½ dl strösocker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl rostade och salta jordnötter
  • 5 dl rice krispies eller glutenfria rispuffar
  • 1 nypa salt
  • 300 g jordnötssmör med bitar

Topping:  

  • 150 g mjölkchoklad
  • 1 dl rostade och salta jordnötter
  • havssalt

Instruktioner

  • Hacka jordnötterna till muffinsen grovt och rör ihop med övriga ingredienser i en bunke.
  • Tryck ut smeten i små aluminiumformar.
  • Smält chokladen över vattenbad och fördela över muffinsen.
  • Hacka jordnötterna grovt och strö över tillsammans med havssalt.
  • Låt stelna i kylskåp i ca 1 timme.


Näring

  • Serveringsstorlek: 1 muffin
  • Kalorier: 240 kcal
  • Socker: 18 g
  • Natrium: 140 mg
  • Fett: 15 g
  • Kolhydrater: 22 g
  • Fiber: 1,5 g
  • Protein: 5 g
  • Kolesterol: 10 mg

Älskar det? Dela det!

Liknande inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Receptbetyg 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star